U bevindt zich hier: Groepen » 2017-2018 » Groep 4

Welkom op de sitepagina van groep 4 schooljaar 2017/2018 .

Wat leuk dat u kijkt op onze sitepagina van groep 4. Er staan al heel wat foto's in de galerij. Vergeet u daar ook vooral niet af en toe een kijkje te nemen. We beleven namelijk samen heel veel. Tijd om te leren maar ook nog veel tijd om te ontspannen.

In september zijn we op schoolreis geweest naar Pretpark Malkenskoten in Apeldoorn. De kinderen vonden het prachtig bij de kinderboerderij. De speeltuin, midgetgolf, klautertoestellen, groot springkussen en het treintje waren ook favouriet.

4 oktober dierendag maar ook de start van de Kinderboekenweek. "Bibbers in je buik" We hebben veel boeken gelezen en bekeken. Heel veel kinderen hebben hun boeken kunnen verkopen en natuurlijk ook weer nieuwe boeken gekocht. Aansluitend gingegn we naar de klas om te luisteren naar een spannend verhaal. En wat was het spannend en gezellig in pyama en met knuffels/ kussens en slaapzakken. Helsaas moesten alle papa's en mama's alleen naar huis, want de kinderen sliepen allemaal.

 

13 oktober was groep 4 uitgenodigd om "de Kakelhoeve" van Joanne Olofsen te komen openen. Wat een feest! We kregen ranja, koekje en zelfs poffertjes toe. Dank je wel Joanne en heel veel succes met "de Kakelhoeve".

In groep 4 zijn we met rekenen bezig met het beheersen en automatiseren van de sommen 0 t/m 10. Dit gaat al heel goed. Sommige kinderen vinden de - sommen nog wel heel lastsig. Op de computer kunt u ook veel oefeningen hiervoor vinden. Het is belangrijk voor de sommen tot 100. Ook hebben we  al kennis gemaakt met de tafel van 2 en de tafel van 10. 

Dit jaar zijn we met  Staal Taal gestart. Een hele nieuwe methode maar super leerzaam en leuk. We leren samen kijken, spreken, doen en ook veel nieuwe woorden. Alle nieuwe dingen worden begeleid door een filmpje. Vraagt u uw zoon/ dochter er eens naar. We zijn nu bezig met het 2e blok.

Taal spelling hebben we vorig jaar in groep 3 ook al gehad. Inmiddels kennen we het hakwoord, het speciale hakwoord, zingwoord, luchtwoord en plankwoord. Als u het niet weet, nou de kinderen kunnen u de regel haar fijn vertellen.

Onze enthousiaste groep vindt knutselen, gym, pauze maar ook allerlei nieuwe dingen ontzettend leuk. Uilenballen uitpluizen en ontdekken wat er allemaal in zit. Daarna kwam Julia met een grote vuilniszak op school. Wat zou daarin zitten? Een hele grote bol, het leek wel van papier. Het was een groot bijennest. De foto's staan bij de galerij. Wat vonden we dit leerzaam, daar hadden we echt geen boek bij nodig.

Donderdag 8 november doen we mee met het Nationaal schoolontbijt. We houden u op de hoogte.