U bevindt zich hier: Groepen » 2017-2018 » Groep 6

Welkom op de sitepagina van groep 6.

Leuk dat jullie een bezoek brengen aan onze groepspagina. We gaan jullie op de hoogte houden van verschillende activiteiten van onze groep. Veel kijkplezier!!

Vanaf 15 januari 2018 maken we als groep 6 gebruik van KlasBord. Alle activiteiten van onze groep zijn voor alle ouders van de kinderen uit groep 6 te volgen op deze APP. 

KERSTBAKJES MAKEN 2017

De kerstbakjes 2017 zijn weer klaar. Samen met een aantal moeders en vader hebben alle kinderen van de Parel weer een mooi kerststuk gemaakt. Alle moeders en vader bedanken we weer voor hun inzet. Het was een gezellige dag. De resultaten van de kinderen staan weer in het fotoalbum van groep 6.

SINTERKLAASFEEST 2017

We zijn er klaar voor.  De cadeaus zijn gekocht, de surprises zijn gemaakt, de gedichten zijn geschreven. We kijken uit naar een gezellig Sinterklaasfeest. De foto's van het feest staan binnenkort in het fotoalbum.

SPAREN VOOR EEN HIGH TEA.

Na een periode van hard sparen hebben de kinderen vandaag hun welverdiende High Tea gehouden. Ze hebben door in de afgelopen weken hard te werken een middag "tijd voor iets anders" verdiend. De keuze viel op een High Tea en spelletjes spelen. Het was een gezellige middag, met ..... ongelooflijk veel lekkers. Iedereen die wat meegenomen heeft : BEDANKT!!

LAPTOPS IN DE KLAS.

De kinderen hebben als eerste groep van de Parel een uur met de nieuwe Laptops gewerkt. Met zeer veel plezier en inzet hebben ze voor het eerst met de laptops kennis gemaakt. Een topmiddag!

Wetenschap en Techniek nieuwe lessenreeks "PROFIELEN"

De kinderen zijn op maandag 9 oktober gestart met een nieuwe lessenreeks Wetenschap en Techniek met het thema "PROFIELEN". Vandaan stond het profiel "boogbrug" centraal. In het fotoalbum staan de eerste foto's. 

Les over Wereld Oorlog II

Vrijdag 29 september hebben de kinderen een les (gegeven door de vader van Renate( Ron)over de tweede wereld oorlog gehad. Ron bedankt voor de organisatie. Hieronder een foto van KEEP THEM ROLLING. De andere foto's staan in het fotoalbum van groep 6.

Leerorkest  Cultuurkunst

Leerorkest

Het Symfonisch Leerorkest is een nieuwe en innovatieve vorm van muziekeducatie waarbij basisschoolleerlingen in kleine groepjes de kans krijgen om binnen schooltijd een instrument te leren bespelen en met hun klas een orkest te vormen. Als je meedoet aan ons Symfonisch Leerorkest kan je kiezen uit uit viool, altviool en klarinet. De kinderen oefenen al hard voor de uitvoering.

Het concert van het leerorkest vindt plaats op woensdag 13 december. Dit concert wordt gehouden in het Theater van Harderwijk. De kinderen hebben eerst een generale repetitie in het theater daarna geven ze het concert. Iedereen is welkom om te komen kijken(De uitnodiging volgt).

het voorlopige schema is alsvolgt:

9.30 uur bij het theater
9.45-10.45 uur generale repetitie (er is geen publiek aanwezig)
10.45 uur publiek komt binnen
11.00-11.45 uur concert

De eerste les van het project Leerorkest zit er op. De kinderen hebben uitleg gekregen over de opzet van de komende 10 lessen en de uitvoering. Benieuwd wat de kinderen allemaal gaan doen? Vraag het aan ze en volg de foto's van elke les in het fotoalbum van onze groep.

We zijn vandaag als groep 6 gestart met het nieuwe schooljaar. De kop is er af. We hebben samen met  juf  Klarie getoast op het nieuwe schooljaar.

Zelf lezen op vrijdag

In groep 6 mogen de kinderen om de beurt tijdens het eten en drinken een zelf gekozen verhaal voorlezen. Dit mogen zij uit 6 verschillende boeken van Arend van Dam & Alex de Wolf doen. Dit zijn boeken over de geschiedenis van Nederland, tradities en gewoonten, Europa en de wereld. Zo breiden wij elke vrijdag onze algemene kennis uit en leren wij van en met elkaar van deze boeken.