U bevindt zich hier: Groepen » 2017-2018 » Groep 7b/8

Welkom op de sitepagina van groep 7b/8 schooljaar 2017/2018

En dit zijn de kanjers van onze groep:

 

Beste ouders/verzorgers,

De kop is er weer af! We hebben vakantieverhalen uitgewisseld en de eerste rekensommen zijn weer gemaakt. Nu we zijn gestart is het goed om u te informeren met wat praktische punten.

 

De kinderen van groep 7/ 8 komen zelfstandig naar binnen. De eerste bel gaat om 8.25 uur en om 13.10 uur. Dan gaan de kinderen naar binnen. Om 8.30 uur en om 13.15 uur willen we starten in de klas. Wilt u er samen met uw kind voor zorgen dat uw kind met de eerste bel op school is?

 

Heeft u een korte opmerking of vraag aan de leerkracht, dan graag op een briefje of om 8.20 uur of 13.05 uur even melden bij de leerkracht. Wilt u wat langer praten met de leerkracht, dan kunt u hiervoor een afspraak maken of om 12.00 uur of 15.15 uur even langslopen.

 

Op woensdag hebben we onze fruitdag. Het is de bedoeling dat de kinderen op die dag een gezonde pauzehap (fruit of groente) meenemen.

 

Op vrijdag gaat onze groep gymmen. We gymmen van 13:15-14:45. We verzamelen op school en fietsen samen naar de Rumels. Wilt u ervoor zorgen dat uw kind op die dag een (veilige) fiets bij zich heeft? De kinderen moeten gymkleding aan: shirt, broekje en schoenen.

 

Sommige kinderen nemen een mobiele telefoon mee naar school. Deze moet worden ingeleverd bij de leerkracht aan het begin van de ochtend/middag. Om 12.00 uur en om 15.15 uur kan de telefoon weer opgehaald worden bij de leerkracht.

 

Groep 7/8 zaken:

De huiswerk map heeft u afgelopen jaar waarschijnlijk al voorbij zien komen. De begeleidende brief die in deze map zit, geeft hopelijk voldoende uitleg over het huiswerk in groep 7 en 8.

Ook is het dit jaar verplicht dat uw kind een agenda heeft.

Verder zullen wij dit jaar de nodige VO-scholen bezoeken, dit zal vermeld worden op de site en op klasboek (verdere info over klasboek volgt)

Woensdag 25 oktober zal er op school een informatieavond plaatsvinden over het voortgezet onderwijs, dit is in principe bedoeld voor de ouders van groep 8 maar mocht uw kind in groep 7 zitten en u vindt het fijn deze avond bij te wonen, bent u uiteraard ook van harte welkom.

In januari/februari vinden de verwijsgesprekken plaats voor groep 8

17, 18 en 19 april zal de eindtoets CITO voor groep 8 afgenomen worden

De entreetoets voor groep 7 zal starten op woensdag 11 april t/m woensdag 25 april.

 

Zo bent u op de hoogte van het reilen en zeilen in onze school/groep!

Als er vragen zijn, kunt u even binnenlopen, bellen of mailen:

lauranoltee@stichtingvco.nl

marleenbronkhorst@stichtingvco.nl

 

Vriendelijke groet,

Laura Noltee & Marleen Bronkhorst