U bevindt zich hier: Groepen » 2019-2020 » Groep 6/7

Welkom op de sitepagina van groep 6/7 schooljaar 2019/2020.

 

Beste ouders/verzorgers van de kinderen van groep 6/7,

De kop is eraf! We hebben vakantieverhalen uitgewisseld en de eerste rekensommen zijn gemaakt. Nu we zijn gestart, is het goed om u te informeren met wat praktische punten.

De kinderen van groep 3 t/m 8 komen zelfstandig naar binnen. De eerste bel gaat om 8.25 uur en om 13.10 uur. Dan gaan de kinderen naar binnen. Om 8.30 uur en om 13.15 uur willen we starten in de klas. Op woensdag gaan de kinderen tot 12.30 uur naar school. Wilt u er samen met uw kind voor zorgen dat uw kind met de eerste bel op school is?

Heeft u een korte opmerking of vraag aan de leerkracht, kunt u dit op een briefje meegeven aan uw kind. Wilt u wat langer praten met de leerkracht, dan kunt u hiervoor een afspraak maken via mail of om 12.00 uur of 15.15 uur even langslopen.

Op woensdag hebben we onze fruitdag. Het is de bedoeling dat de kinderen op die dag een gezonde pauzehap (fruit of groente) meenemen.

Op -middag gaat onze groep gymmen. De kinderen fietsen om ?? uur met mij mee terug naar school. Onderweg kunnen kinderen zelfstandig afslaan om naar huis te fietsen

Op vrijdagmiddag nemen de kinderen een geel hesje mee, dit hesje moeten de kinderen aan als we als groep op de fiets zitten. (Maandag weer mee terug naar school en in de luizentas stoppen.) De kinderen moeten gymkleding aan; shirt, broekje en zaal(gym)schoenen.

Sommige kinderen nemen een mobiele telefoon mee naar school. Deze moet worden ingeleverd bij de leerkracht aan het begin van de ochtend/middag. Om 12.00 uur en om 15.15 uur kan de telefoon weer opgehaald worden bij de leerkracht.

Elke week zijn twee kinderen uit de groep klassendienst. Zij blijven om 15.15 uur iets langer en doen wat klusjes, zo houden we samen de klas netjes.

De kinderen krijgen dit jaar een huiswerkmap van school of schaffen zelf een 23 rings map aan.

De begeleidende brief die in deze map zit, geeft hopelijk voldoende uitleg over het huiswerk in groep 7.

Ook is het dit jaar verplicht dat uw kind een agenda heeft. Vanaf volgende week zullen wij deze agenda gaan gebruiken.

De entreetoets voor groep 7 zal starten op woensdag 7 mei  t/m 18 mei. Zodra de uitslag binnen is, zal ik een afspraak maken voor een gesprek over de uitslag. Dit gesprek houden we voor het eerst dit schooljaar samen met uw kind.

Het verkeersexamen staat nog niet gepland. Ik houd u op de hoogte.

Zo bent u op de hoogte van het reilen en zeilen in onze groep! Als er vragen zijn, kunt u even binnenlopen, bellen of mailen.

 

Vriendelijke groeten,