U bevindt zich hier: Projectweek LOL 2017

Het project LOL (Leuk Ontdekkend Leren)

* Opening *
.
Wat een grandioze afsluiting van een geweldige week; burgemeester Harm-Jan van Schaik kwam vanavond naar De Parel om het huttendorp officieel te openen. En hoewel het een week lang kurkdroog was gebleven, moest het uitgerekend bij de opening gaan regenen. Maar het mocht de pret niet drukken; LOL is meer dan 100 procent geslaagd!

* Opruimen *
.
Vanavond na de opening & afsluiting van het huttendorp gaan vaders direct aan de slag met het ontmantelen van het dorp. Het is nodig, want anders krijgen we alle materialen niet op tijd weg. Gelukkig is er hulp gekomen van vader Gerrit van den Berg van het gelijknamige sloopbedrijf (jaja!) en Installatiebedrijf Hop (Marjanne Mostert). Zij leveren materieel waarmee we alles makkelijk kunnen kraken en afvoeren. Bovendien hebben we veel aanmeldingen van vaders die willen meehelpen. Alvast ontzettend bedankt!

* Zaagopa's *
.
De mannen van de werkplaats - door sommige kinderen zaagopa genoemd - hebben zich de hele week in het zweet gewerkt. Wat een topprestatie! En ze vonden het zelf ook leuk. Of lollig eigenlijk.

Film monteren *
.
Zo gaaf, we zijn vanochtend met de redactie van Lollige Media naar het Morgen College geweest. Daar werd samen met leerlingen van MC gewerkt aan de filmbeelden die eerder deze week zijn gemaakt. Het resultaat presenteren we zsm op deze pagina! (Ook leuk: ze hebben daar airco!) Erik Hofman en alle leerlingen van MC: bedankt!!!

* Zelf doen *
.
Laat kinderen zoveel mogelijk zelf doen. Ze kunnen vaak meer dan we denken. Dat laat deze projectweek zien. 'Zelf doen' houdt kinderen creatief, zorgt ervoor dat ze vaardigheden aanleren en geeft ook zelfvertrouwen. Wat zijn we trots op onze Pareltjes!

* Morgen College *
.
Mooi hoor, die betrokkenheid van ouders bij projectweek Leuk Ontdekkend Leren. Maar laten we vooral onze belangrijkste partner niet uit het oog verliezen: we hadden dit evenement nooit kunnen organiseren zonder de bewonderenswaardige inzet van docenten en leerlingen van het Morgen College. Jan-Jurrien Hop & Corianne van den Berg: brengen jullie onze dank over, we vinden jullie school geweldig! We lenen ook graag jullie slogan even... Jouw talent uitgelicht!

de Stentor *
.
Ook in de papieren versie van de Stentor vandaag nog aandacht voor project L.O.L. En waarschijnlijk staat er volgende week ook nog het een en ander in de papieren uitgaven van Het Kontakt en de Harderwijker Courant. Opdat het niemand ontgaat hoe leuk en gezellig we het hebben gehad..

* HK13TV *
.
We hebben uit betrouwbare bron vernomen dat Frits Sparnaaij al bezig is aan het videoverslag over de projectweek. We kijken er naar uit! Voorlopig nemen we genoegen met de foto's

Omdat we er maar geen genoeg van kunnen krijgen... Nog even een paar beelden van die lange rij wachtenden voor de broodjes van Catering van den Berg (En we bedanken Joost van Drie van Spar Hierden nogmaals voor het sponsoren van het ijs vanmiddag

* Hutten bekijken *
.
Burgemeester Harm-Jan van Schaik nam uitgebreid de tijd om de hutten van binnen en buiten te bekijken. Fijn dat u erbij was, ondanks de belangrijke raadsvergadering van vanavond.

* Opa's & oma's *
.
Er hebben niet alleen veel grootouders meegeholpen tijdens de projectweek, maar er kwamen ook heel veel opa's en oma's kijken. Leuk dat u er was vanavond!

* Catering van den Berg *
.
Moeder Mabel & dochter Rachel van den Berg van Catering van den Berg - jullie waren de toppers van vanavond: hamburgers bakken ondanks die lange rij hongerige wachtenden. En alles werd ons kosteloos aangeboden. Fan-tas-tisch!

Op dit moment is de projectweek in volle gang. De eerste 2 dagen zitten er op. Voor een volledig beeld van de projectweek verwijzen wij u naar onze facebookpagina. De link vindt u onder aan deze pagina.  

  

Burgemeester verleent de 20 bouwvergunningen.

Groot nieuws! We hebben vanmiddag vergunning gekregen voor de bouw van twintig hutten op het schoolplein van De Parel in Hierden. Onze burgemeester Harm-Jan van Schaik heeft daarvoor zijn handtekening gezet. De leerlingen hebben de brief met de vergunning meegekregen. Arwen, Sophie, Finn, Dion; jullie hebben goed werk geleverd! Nu kunnen we echt beginnen...

Presentatie gemeente Harderwijk en Brandweer Harderwijk

Op donderdag 8 juni hebben 2 anbtenaren van volkshuisvesting en woningbouw samen met 2 brandweerlieden een presentatie over de aanvraag van een vergunning i.v.m. het bouwen van een huis gegeven. We hebben voor ons project namelijk een vergunning nodig om op maandag de 19e te kunnen starten met het bouwen van ons Dorp. De presentatie ging o.a over bouwtekeningen, regelgeving, welstand en veiligheid. Het was een leerzame presentie. Vervolgens zijn de kinderen gestart met het maken van een bouwtekening en het invullen van het "aanvraagformulier BOUWEN". Dinsdag zullen een aantal kinderen uit de verschillende groepen de aanvragen bij de burgemeester van Harderwijk brengen. Hij zal vervolgens de aanvraag beoordelen en hopelijk zijn goedkeuring geven. We bedanken hierbij de ambenaren en brandweerlieden voor hun hulp en presentie:TOP!!

Hier een tweetal foto's van de presentatie:

 

LOL 2017: Bouw een dorp, bak een taart of maak een filmpje

Wist jij al wat LOL betekent? Plezier maken, toch? Nou, niet alleen dat hoor. LOL is ook de afkorting voor de nieuwe projectweek op basisschool De Parel. De letters betekenen: Leuk Ontdekkend Leren. Want dat gaan we doen, van maandag 19 tot en met vrijdag 23 juni. Zowel in als om school is er van alles te bekijken en te beleven. Het wordt echt superleuk, want…

…we bouwen op het voorplein een groot huttendorp!

…we zorgen de hele week voor lekker eten en drinken!

…en we laten op Facebook via tekstjes, foto’s en filmpjes zien wat we allemaal maken!

Voor alle duidelijkheid: dat gaan jullie dus doen hè. De leerlingen. In overleg met de meester of juf word je ingedeeld in een van de drie groepen. Er is dus een groep huttenbouwers, een groep horecamedewerkers en een groep verslaggevers. De hele week blijf je bij die groep en leer je allemaal leuke, nieuwe dingen.

Krijg je er al een beetje zin in?

We krijgen de hele week hulp van het Morgen College uit Harderwijk. Dat is een grote vmbo-school. Leerlingen en docenten gaan jullie helpen om het dorp te bouwen, taart te maken of een filmpje te monteren. Maar er doen ook vaders, moeders, opa’s en oma’s mee aan deze week. Het wordt echt supergezellig!

Op donderdagavond gaan we aan onze familieleden laten zien wat we hebben gemaakt. Dan is het feest! En weet je wie er ook komt? De burgemeester is uitgenodigd om het dorp te openen. Leuk toch? Dan hebben we ook broodjes hamburger en ander lekkers. Je zult zien, het wordt echt heel gezellig!

Ook de kinderen uit groepen 1 tot en met 3 hebben dan een projectweek. Ook zij gaan op het achterplein bezig met hout, zand, water en stenen. Leren bouwen, da’s hartstikke leuk om te doen!

Een groep ouders en leerkrachten als een tijdje bezig met de voorbereidingen. Zij hebben er al veel zin in. Binnenkort hoor je meer over de projectweek. En vraag alvast aan je ouders of ze de datum van de kijkavond in hun agenda zetten: donderdag 22 juni vanaf 17.30 uur moeten ze er zeker bij zijn!

Een paar van onze sponsoren van het project:

        

Foppen Paling en Zalm: bedankt voor de PROJECTpetten en het vervoer van de pallets.

Iedereen die tot nu toe al geholpen heeft: HARTELIJK BEDANKT!!!!!!

 

UITLEG EN OPROEP!

.
Het wordt tijd om nog iets meer uitleg te geven over het project Leuk Ontdekkend Leren in Hierden, ook wel: LOL. Het is fijn om te merken dat steeds meer ouders erbij betrokken raken. Het is een uniek project op basisschool De Parel.
.
• Het project is bedacht door een paar vaders, maar is daarna omarmd door school. Het is dus een schoolproject geworden dat mogelijk wordt gemaakt door de fantastische steun van - inmiddels - heel veel mensen en bedrijven...!
• Het basisonderwijs telt weinig mannelijke leerkrachten. Dat is een landelijk fenomeen waar ook De Parel mee te maken heeft. De vaders willen daar (tijdelijk) iets aan veranderen
• Een hele week lang krijgen de kinderen aangepast les.
• De onderbouw (groepen 1,2 en 3) hebben een apart programma in het teken van Bouwen.
• De bovenbouw (groepen 4 t/m 8) komen in een van de drie aangeboden richtingen terecht; 'Bouw een Dorp', Media of Horeca. De hele week is het kind bezig binnen een van die drie richtingen.
• We werken deze week zeer intensief samen met het Morgen College. Zij verzorgen workshops. Maar ook zijn er studenten aanwezig die alle activiteiten ondersteunen. Sterker nog: we gaan met een aantal leerlingen naar het Morgen College toe om daar workshops te volgen.
• LOL staat deze week voor avontuurlijk leren, voor spanning en plezier!
.
Help!
.
Een groot aantal kinderen uit de bovenbouw gaat tijdens de week een huttendorp bouwen. Maar daar pakken we flink mee uit. Het wordt een huttendorp 2.0. Dat komt door de extra onderdelen die we aanbieden. De leerlingen gaan ook iets doen met stroom en met water. En er zijn mogelijkheden om een gestoffeerd bankje of stoel te maken. Maar denk bijvoorbeeld ook aan een gordijn, voor in de hut.
.
We zijn voor een fantastische uitvoering van projectweek LOL nog opzoek naar:
.
Te leen gevraagd voor de duur van de Projectweek:
• Losse brandblussers
• Apparaten als accu boormachines, decoupeerzagen,
• Specie kuipen (voor het metselen en de betonmortel)
• 10 Troffels
.
Graag zouden we de volgende onderdelen krijgen:
• 50 liter benzine voor de aggregaat (auto benzine; euro 95)
• 40 (oude) scharnieren
• 20 (oude) caravanpompjes
• 20 mtr slang om caravanpompje vast te maken aan de kraan in de hut
• Cement (aantal zakken)
• 14 (oude) wasbakken/tafels of jerrycans
• 10 sets schroevendraaiers (onderbouw, apparaten uit elkaar schroeven)
• 20 emmers (mogen ook mayo-emmers uit de horeca zijn!)
• Plastic folie
• Betonmortel
• Bierdoppen om ergens op te timmeren
• Lange saté-prikkers (om boten mee te maken, waterspel onderbouw)
• Speciekuipen die kapot mogen (waterspelletjes onderbouw)
.
Alle kleine beetjes helpen! We zijn ook blij met een jerrycan met 5 ltr benzine of 2 oude scharnieren. Bij twijfel overleg met ons!
.
Mail naar Martijn Mast of René van der Meer
Martijn Mast: martijnmast@gmail.com
René van der Meer: rene.annemiek@kpnplanet.nl